Recept: Bananentosti

Laatst had ik zin in een lekkere lunch, maar ik wilde een keer iets anders proberen. Ik besloot voor de eerste keer in mijn leven een bananentosti te maken. Ik zocht een recept op en ging aan de slag. Voor onderstaande bananentosti heb ik twee sneetjes tijgerbrood, twee plakjes jonge kaas, een kleine banaan en wat rozijnen gebruikt. Je kunt ook nog ham of honing toevoegen, maar ik vond de combinatie kaas met banaan en rozijnen al gek genoeg dat ik eerst dat wilde proberen. Het is een snel en gemakkelijk recept. Je legt op een sneetje brood een plak kaas, snijdt de banaan in plakjes en die leg je op de kaas en vervolgens doe je er zoveel rozijnen op als je wilt. Een plak kaas en snee brood om het af te dekken en de tosti kan zo de pan of tosti-ijzer in. Ik heb de tosti zelf in een pan gebakken, je moet het een beetje op gevoel doen maar de tosti is goed als het brood goudbruin is. En dan smullen maar! Ik vond de bananentosti verrassend lekker en ik ga het zeker vaker maken. Het is een redelijk zoete tosti, de kaas is niet erg aanwezig maar die neutraliseert wel een beetje de smaak van de banaan en rozijnen. Perfect! Hebben jullie al wel eens een bananentosti op? Zoja, waarmee at je hem dan precies? Ik ben benieuwd zodat ik de volgende keer weer iets anders kan toevoegen!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *