Wees lief voor nagellak

Wil je nagellak zo lang mogelijk goed houden, dan is het belangrijk dat je met zorg met je nagellak omgaat. Nu hoef je niet meteen dagelijks je flesjes op te poetsen, maar er zijn een aantal handige tips & tricks waarmee je je nagellak zeker goed zal doen. Hopelijk hebben jullie er wat aan!

De eerste tip is echt een gouden tip geweest voor mij. Vaak schudden we nagellak voordat we het gebruiken, maar eigenlijk is dit echt een no-go. Je kunt het flesje beter warm wrijven tussen je handen. Waarom? Als je nagellak schudt dan gaat er ook nagellak zitten bij de rand van het flesje. Als deze nagellak dan opdroogt gaat het potje moeilijk open en zit heel je kwastje onder de (opgedroogde) nagellak. Het is een bekend probleem, maar valt eenvoudig op te lossen. Dit was één van de tips die ik heb geleerd bij de hand- en nagelverzorgingsworkshop. Sindsdien wrijf ik mijn flesjes altijd warm, want ik heb een hekel aan kwastjes die helemaal tot aan de rand vol onder de nagellak zitten.

Nummer 2: Laat nagellak nooit in de zon staan. Dus ook niet heel even. Ik spreek uit ervaring want toen ik vorig jaar besloot mijn nagels te lakken in de zon werd mijn nagellak helemaal stroperig. Dag nagellak, want sindsdien heb ik er niks meer aangehad. De nagellak is nog steeds dikker dan normaal en dan krijg je als gevolg strepen. Zonde dus!

De laatste tip die ik wil meegeven is dat het belangrijk is dat je je nagellak bewaart op een koude, droge plaats in verticale positie. Zoals misschien al duidelijk was is warmte niet goed voor nagellak, het wordt hierdoor stroperig en de kleur kan ook vervormen. Sommige mensen beweren dat het goed is om nagellak te bewaren in de koelkast. Dat geloof ik best, maar dat gaat mij persoonlijk toch iets te ver. Chemische mooimakerij in de koelkast is wel het laatste waar ik mijn moeder blij mee kan maken. Vergeet ook niet om je nagellakflesjes rechtop te zetten als je ze bewaart, dus in verticale positie. Zo voorkom je dat delen van de nagellak gaan scheiden.

Bron

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *