Het bepalen van de juiste BH maat

Het is belangrijk dat de bh die je draagt, goed past. Iedere vrouw draagt bh’s, maar er is gebleken dat een groot deel van de vrouwen niet de juiste bh draagt. Daarom leek het mij wel zo handig om wat informatie te geven zodat je het zelf op kunt meten. Erg handig, want dit is een goede uitkomst als je bijvoorbeeld het zelf niet in de winkel durft te vragen of niet weet waar je moet meten.

Wat je nodig hebt heeft haast iedereen wel in huis: een meetlint. Heb je dat niet? Bij de meest simpele winkels kun je een meetlint kopen voor ongeveer een euro.
De maat van een bh bestaat uit een samenstel van de onderborstwijdte en de borstwijdte. De eerste is in centimeters en de andere in zogenaamde cupmaten.

Wat je doet, is simpel. Houd je ademhaling neutraal en meet als eerste de onderborstwijdte (dat is dus 75 cm op het plaatje). Niet voor iedere maat is er een bh-maat, dus je moet afronden naar het getal waar jouw maat het dichtste bij in de buurt komt. De beschikbare maten zijn 65, 70, 75, 80, 85, etc.
De borstwijdte meet je als volgt: adem uit, en meet het aantal centimers op het punt waar je omvang het grootst is (dus ter hoogte van de tepels…).
Haal de onderborstwijdte van de borstwijdte af, en van dat getal kun je de cupmaat afleiden. Bij 10-12 cm is dat AA, 12-14 cm A, 14-16 cm B, 16-18 cm C, etc. Er zit dus -net als met de onderborstwijdte- een regelmaat in.

Als het goed is heb je nu de juiste bh maat! Zelf heb ik het ook nog even gemeten, en gelukkig is mijn BH maat helemaal goed!

Hopelijk hebben jullie er wat aan, willen jullie meer weten over bh’s, bijvoorbeeld wanneer een BH wel of niet goed zit, wat voor soorten er zijn, en meer, laat het me dan weten!

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *