Maak je eigen face mist!

Vitamin E face mist, Evian water: heel leuk en aardig allemaal, maar toch wel prijzig! Eigenlijk kun je zelf ook prima een face mist maken. Veel goedkoper, en nog leuk ook!

Ik kwam op het idee toen ik de ingrediënten lijst van mijn Vitamin E face mist van The Body Shop aan het bekijken was. Er zitten veel onbekende ingrediënten in, maar twee sprongen er voor mij uit. Zie hieronder de ingrediënten.

Aqua (Water) (Solvent/Diluent), Butylene Glycol (Humectant), Glycerin
(Humectant), Panthenol (Skin/Hair Conditioning Agent), Tocopheryl Acetate
(Antioxidant), Phenoxyethanol (Preservative), Alcohol Denat. (Solvent/Diluent),
Methylparaben (Preservative), Lecithin (Stabiliser/Emulsifier), Rosa centifolia
(Rose Water)
(Natural Additive), Butylparaben (Preservative), Ethylparaben
(Preservative), Isobutylparaben (Preservative), Propylparaben
(Preservative).

De face mist die je zelf maakt is natuurlijk wel minder goed: er zit immers geen vitamine E in, en ook geen glycerine, wat zorgt voor een maximale hydratie van je huid. Maar je kunt het natuurlijk wel prima gebruiken als fixeerder. Wat je ook op je huid spuit, als het maar vochtig is dan zul je die poederlaag al niet meer zien!

Wat je nodig hebt om zelf een face mist te maken is simpel: water, rozenwater en een spuitflesje. Het handigst is een plantenspuit, deze geeft een optimale mist. Deze kun je bij winkels als Xenos en Zeeman voor een euro wel scoren.
Als je het doet, moet je het eigenlijk ook wel goed doen. Daarom is het slimmer om gedistilleerd water te gebruiken. Dit blijft véél langer houdbaar. Dit kun je gewoon bij de drogist kopen en kost ongeveer een euro. Rozenwater is ook gewoon bij de Kruidvat te koop, en kost per fles €1,20. Allemaal niet duur, en als je dit in één keer bij elkaar zou doen dan zou je echt héél erg veel hebben. Maar natuurlijk doe je dat niet!

Neem een hoeveelheid water en rozenwater naar keuze en giet dit over in het spuitflesje. Schud even, zodat de vloeistoffen zich mengen en de face mist is klaar voor gebruik!

Zelf ben ik nog steeds blij met mijn Vitamin E face mist van The Body Shop. Hij doet z’n werk prima dus mij hoor je niet klagen. Alleen over de prijs dan… Ik denk dat als mijn flesje op is, dat ik het dan ook gewoon zelf maak. Veel goedkoper, en wie ziet er nou dat de inhoud anders is ;-)?

DELEN:

1 Reactie

  1. Brechtje 10 maart 2016 / 19:58

    Thanks! Ben al een tijdje op zoek naar een goede face mist en aangezien dit én niet duur, natuurlijk én gemakkelijk zelf te maken is ga ik het zeker een kans geven om te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *