Hoe combineer je slabber-kettingen?

Slabber-kettingen? What!!? Het klinkt in het Nederlands best stom, maar in het Engels klinkt het al een stuk beter: Bib-necklaces. Grote opvallende kettingen, die een beetje op een slabber lijken. Deze kettingen zijn erg mooi, maar wanneer je deze verkeerd combineert kan je flink de plank misslaan.


Onderstaand exemplaar is een voorbeeld van een bib-necklaces. Dit is een exemplaar van Max & Chloe en kost maarliefst €660,-! Even doorsparen dus ;-) Natuurlijk kun je bij andere winkels goedkopere exemplaren vinden, bijvoorbeeld bij de H&M.

De kettingen zijn vaak erg opvallend, en best druk. Ik heb het al zó vaak gezegd, maar ook hierbij geldt de regel: Less is more! Ga dus niet voor een shirt met een drukke print of met een hals die helemaal versierd is met bijvoorbeeld ruffles. Dat is echt geen gezicht.

Hier zie je een set waarbij een slabberketting wordt gecombineerd met een simpel short, maar met een wat opvallender broekje en een súperopvallend jack. Ik zou voor deze kleurencombinatie zelf nooit kiezen, maar toch is dit goed gecombineerd. Het jasje is erg druk, maar doordat de top juist rustig is en de kleur van de ketting terugkomt in het jackje vind ik het toch geslaagd.

Wat ik persoonlijk erg mooi vind, is de ketting extra op te laten valen door voor een blote hals & schouders te kiezen. Ja, hier hebben we de strapless kleding weer! Klik hier voor een artikel over hoe je dat het beste kunt dragen.


Ondanks dat slabberkettingen opvallend zijn, betekent dat niet dat je ze niet gewoon overdag kunt dragen! Als je ze met een casual outfit combineert dan valt de ketting weliswaar op, maar dan kan het wel gewoon.

Zelf heb ik nog geen bib-necklaces, ik ben niet echt een meisje van de kettingen. Ik draag juist veel armbanden en oorbellen! Wat vinden jullie van de slabber-kettingen?
DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *