Te grote schoenen

Doordat mijn voeten een halve maat verschillen, heb ik vaak last van het feit dat de ene schoen te groot is en de ander perfect zit. Bij laarzen en gympies heb ik daar geen last van, maar bij ballerina’s en hakken wel. Ik heb er wat tips voor, en ik denk dat jullie daar ook wel wat aan hebben.

Het begint met het kopen van de goede schoenen. Als je dus last hebt van een verschillende maten moet je letten op de volgende dingen:

– Koop je schoenen op het einde van de dag, je voeten zijn dan namelijk op z’n grootst.

– Pas hakken en ballerina’s nooit met sokken aan! Ze zullen zonder sokken waarschijnlijk te groot zijn.

– Bij hakken kun je ze beter te klein kopen dan te groot, je loopt ze namelijk toch wel uit en het is zó vervelend als de achterkant er iedere keer uit floept (ik spreek uit ervaring). Bij laarzen en gympies kun je ze beter wat groter kopen, je kunt er namelijk nog altijd zooltjes inleggen. Dit kan bij hakken trouwens ook maar dan moet je wel een klein verschil hebben want anders dan zitten ze weer te strak of zijn ze nog niet groot genoeg. Confusing!
Als je de schoenen eenmaal hebt en je hebt er een zooltje ingelegt en ze passen nog steeds niet, of ze zijn net iets te groot, maar als je er een zooltje inlegt weer te klein dan kun je de volgende dingen proberen:

– Plak een stukje stof aan de binnekant van de achterkant. Je kunt gaan voor wc papier, een watje of een stukje badstof. Deze stoffen blijven meestal goed zitten en je glijdt er ook niet uit weg.

– Gelkussentjes. Je hebt er vast wel eens van gehoord, een soort van kussentjes die je aan de voorkant van je pump bevestigt en daardoor kan het soms ook wel eens wat schelen! Ook een voordeel is, is dat je er niet uit kunt glijden. Je hebt ze van Scholl, maar de goedkopere Kruidvat variant is ook aan te raden.

– Dikkere sokken. Deze optie is natuurlijk alleen aan te raden als je dichte schoenen hebt. Tenzij je open schoenen met sokken heel mooi vindt.

– Is het een warme dag? Trek je te grote schoenen dan aan! Je voeten worden namelijk dikker door de warmte. Als je hakken hebt dan is het waarschijnlijk ook wel te doen met de temperatuur.

– Je hebt ook plakkertjes of strips voor op je hiel. Dit voorkomt het wegglippen.

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips! Hebben jullie hier ook wel eens last van, en zoja, hoe los je dat dan op?

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *