Heksenkinderen in Nigeria

Dit keer even totaal iets anders dan een fashion of beauty artikel. Ik wil gewoon even jullie aandacht, omdat ik dit echt verschrikkelijk vind. Het speelt al een tijdje, maar echt veel aandacht heeft het nog niet gekregen. Daarom wil ik dit gewoon even aan jullie laten weten, en ik hoop dat jullie ook een petitie willen tekenen.

In Nigeria worden jaarlijks duizenden kinderen beschuldigd van hekserij. Zij zouden de oorzaak zijn van alle armoede, hongersnood en ziekte op aarde. De kinderen worden vreselijk behandeld: gemarteld, verbrand, en ze worden afgestaan door hun ouders.

Je zult je misschien wel afvragen: wie heeft dat verzonnen? Een vrouw, Helen Ukpabio beschuldigt alle kinderen van hekserij. Het ergste is: die vrouw leeft nog gewoon! Niet alleen in Nigeria speelt zich dit af, maar ook al zelfs in een deel van Rome. Dat is toch te gek voor worden?

Er is kort geleden ook een documentaire over de heksenkinderen op tv geweest. Helaas kun je deze niet meer online terugkijken, maar ik heb wel een korte ‘preview’ ervan kunnen vinden (gewoon Nederlands ondertiteld). Ik zou zeggen: Kijk gewoon even anderhalve minuut naar het filmpje, om te zien hoe erg het is.

Het is toch vreselijk dat zoiets in deze tijd zich nog af kan spelen? Ik vind het echt onvoorstelbaar. Vooral omdat dit helemaal niet zo heel erg bekend is, terwijl het wel de aandacht verdient.

Er is wel een hulporganisatie: Stepping Stones. (http://www.steppingstonesnigeria.org/) Stepping Stones komt op voor de rechten van deze kinderen. Ik vind het heel goed dat deze stichting er is, en ik hoop ook echt dat dit gestopt kan worden.

Wat kun jij doen?

Je kunt natuurlijk geld over maken, maar neemt altijd zó veel gedoe met zich mee. Teken dan een petitie! Een petitie is eigenlijk gewoon een online handtekening. Ik heb het ook gedaan, het kost weinig moeite en het is zo gedaan! Je kunt hem hier tekenen: KLIK. Je gegevens blijven anoniem, behalve je naam en land. Dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Wat je ook kunt doen is ‘fan’ worden van de Stepping Stones facebook pagina, dat kan HIER.

Hadden jullie hier al van gehoord? Of is dit totaal nieuw voor je? Als je meer wilt weten moet je maar eens Google afzoeken op ‘heksenkinderen’. Er is helaas niet heel erg veel over te vinden (en daar moet zeker verandering in komen!) en vooral veel informatie in het Engels, maar het is zeker een interessant onderwerp.

DELEN:

2 Reacties

  1. Renate 20 mei 2017 / 20:46

    Hoi Lizzy, wat mooi dat je er aandacht aan besteed! Ik kwam op je blog toen ik googlde naar Heksenkinderen. Ik zag net nl op de Belgische zender Canvas dat zij volgende week zaterdag (27 mei 2017 dus) een documentaire hebben over de Heksenkinderen. De documentaire wordt uitgezonden door het programma Vranx. Ik teken je petitie!

  2. Jose 20 mei 2017 / 20:52

    Zeker kijken volgende week naar deze documentaire. Lijkt me erg aangrijpend heb wel een band met dit land zal de petitie tekenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *